Friday, January 16, 2009


- My little artist -

7 comments:

KooTee said...

Nämä ovat kyllä aivan upeita, sävyiltään ja sommittelultaan.
Näistä hämyisistä kuvista pidän todella, hallitset hienosti tämän lajin.
Varsinkin tuossa pikku taiteilijassa on upeat pastillivärit.

Kerroppas hiukan tekniikasta jolla nämä toteutat, jos et täällä niin pistäppäs vaikka sähköpostia tulemaan.

Sari said...

Moikka KooTee. Näitä hämykuvia on nyt tullut otettua aika paljon... Niin ja kiitos sanoistasi, tuntuu kivalta, jos nää toimii, kun itse niin kovasti tykkään toteuttaa nyt kuvia juuri näin. Näiden kohdalla vähän mietin, et tuliks muokattua liiankin vaaleaksi, sillä ovat alunperin hivenen tummempisävyisiä. Mutta jostain syystä tykkään nyt tehdä kuvia näin ja välillä kyllä mietin, että onkohan mun silmissä nyt joku vika, kun pitää kaikki saada niin vaaleaksi ja hämyisäksi... ;-0

Näissä kuvissa on jo pitkälti valmiina tuo utuisuus, koska hiekka ja tuuli tekivät sen automaattisesti, mutta lisää utuisuutta saa aikaan helposti, jos kuva on otettu raakaversiona. Nimittäin tuolloin Photarin uusimmis versiois popahtaa esiin ylimääräinen ruutu, jossa voi säätää eri parametrejä, kuten terävyyttä. Parhaiten toi toimii, jos kuva on jo valmiiksi vähän utuinen.

KooTee said...

Voi pahus, Elementsissä ei sitä vielä ole. Ei ole varaa hankkia uutta photaria.
No, ollaan ilman ja tehdään tummia mv kuvia ;)

Sari said...

Moi KooTee. No joo, eipä olis kyllä ollut mullakaan laittaa rahaa tohon ohjelmaan, jollen olisi saanut sitä huomattavasti edullisemmalla opiskelijahinnalla :-( Mä en kyllä ymmärrä, miksi noiden ohjelmien pitää olla noin kalliita... Mutta hei, sun mustavalkokuvasi ovat upeita ja nää ohjelmat tekee toisaalta laiskaksi. Itse huomaan nyt monasti esim. alivalottavani kuvia, niin etten tarvitse jalustaa ajatellen, että mä voin sit korjata tän photarilla. Katotaan, niin kohta en osaa edes kuvata, kun alkaa liikaa luottamaan noihin ohjelmiin...

Anonymous said...

Tosi kaunis kuva toi pikkutaiteilija, ihanat ja täysin hallitut värit. Tykkään:)

Sari said...

Hei Erika ja kiitos kommentistasi! Pikkutaitelija oli vauhdissaan, kun sai piirrellä puunpätkällä santaan. Ja vähän olen kuvaa muokannut omaa silmää miellyttäväksi, kiva huomata, että miellyttää myös muita ;-)

ninni said...

Hei Sari! Olen täysillä KooTeen kanssa samaa mieltä. Todella miellyttää myös minun silmää tämä linjasi. Pitää joskus kokeilla tuota raakaversiophotaritemppua.

Minä myös usein alivalotan juuri tuon jalustan puuttumisen takia. Yleensä -2/3, ja toimii hyvin, helppo kaivaa jälkikäteen sävyjä esiin.